Kalundborg Sundheds- og Akuthus
En visuel dialog, også på tværs af landet
Kalundborg Kommunes næsten 50.000 indbyggere har fået et spritnyt Sundheds- og Akuthus med rigtig mange tilbud. Det topmoderne hus har skabt rammerne for samarbejde mellem medicinske instanser på tværs af landet til gavn for både den enkelte borger og personalet i huset.
Det smukke hvide hus med de mange store vinduespartier spejler sig i den blå himmel. Huset byder borgerne i Kalundborg Kommune indenfor til lyse og indbydende rammer, der er bygget med henblik på at øge samarbejdet og sparringen medarbejderne imellem, medarbejder og borger imellem, men også på tværs af medicinske instanser. Ønsket er at skabe større sammenhæng i tilbuddene til borgerne og give dem den bedst mulige vejledning og det bedst mulige forløb.
Borgmester Martin Damm udtaler ved den officielle indvielse:
”Det her hus skal løfte en del af arven efter Kalundborg Sygehus, der lukkede den 1. januar 2012. Med huset har vi bygget et fremtidigt lokalt sammenhængende sundhedstilbud til borgerne i Kalundborg Kommune”.
AVC -Audio•Visuelt Centrum- har været leverandør og sparringspartner på de AV-løsninger, der er med til at løfte dialogen og samarbejdet i hverdagen. AVC har indrettet i alt 8 lokaler i det nye hus og heraf kan f.eks. nævnes en akutlejlighed med skærm, hvor der er mulighed for tilslutning af egen PC.
Digital skiltning med et formål
Kalundborg Sundheds- og Akuthus lægger stor vægt på at informere borgerne. Dette ses allerede når man kommer ind ad hovedindgangen, hvor borgerne mødes af en stor infoskærm. Skærmen byder borgerne velkommen og fungerer samtidig også som informationskilde til generelle hverdagsinformationer, der er til gavn for såvel borgerne som medarbejderne.
Et visualiseret samarbejde
Kalundborg Kommune har også lagt stor vægt på at skabe et bedre grundlag for samarbejde mellem de mange instanser. Der skal koordineres, foretages sparring instanserne imellem, men også overleveres vigtige informationer. Dette gøres bedst visuelt og man har her valgt at gå nye veje og give medarbejderne nye, effektive og brugervenlige værktøjer. Her kan f.eks. nævnes de elegante væghængte storskærme i udvalgte mødelokaler. Løsningerne tilbyder nem tilslutning af PC til skærmen, hvorefter mødedeltagerne frit kan fremlægge deres indhold på den kontrastfulde og detaljerige skærm.
En anden mulighed er det mødelokale, der er indrettet med videokonferencesystem, interaktiv projektor samt whiteboard. Løsningen giver medarbejderne mulighed for at afholde videokonferencemøder med deltagere fra hele landet, og de kan tilslutte egen PC til projektoren og dermed visualisere f.eks. borgernes sygehistorik for videomødets deltagere. Således kan personalet i tæt samarbejde med andre instanser finde de bedst mulige forløb for den enkelte borger uden at bruge kostbare timer og ekstra udgifter på rejser til og fra diverse møder.
Sidst, men ikke mindst, har AVC indrettet et undervisningslokale med bl.a. et fire meter bredt whiteboard og en interaktiv projektor, der gør undervisningen og fremlægningen langt mere intens, fri og spontan.