Funktionaliteter
• Indlæring via visuelle og interaktive virkemidler.
• Brugervenlige og æstetiske løsninger så besøgende ville kunne finde rundt selv.
Leverandører på opgaven
Crestron
Epson
LG
Phillips
Samsung
Wolfvision
Download
Hent vores case på Grundfos Museum som pdf.
Interaktivitet, transparent OLED skærm og brugervenlige sensorer
Der er en touchskærm med en globus på, hvor globussen viser alle de forskellige steder i verden med Grundfos’ produktioner. Det er muligt for de besøgende at trykke på stederne, på globussen og få navn og en uddybende forklaring. Der er også en touchskærm, der viser nogle forskellige grafer, men som også bliver gengivet med nogle opstillede vandpumper. Touchskærmen giver besked til vandpumperne om hvordan grafen skal se ud, og de gengiver det derefter.
En af udfordringer ved projektet, var at man godt vil vise hvordan en af maskinerne arbejdede, men man kunne ikke have dent tændt i et museumsmiljø med besøgende. Det blev løst ved hjælp ad en transparent OLED skærm, som er sat op foran en maskine, og som viser hvordan det ser ud, når den er tændt.
Der er sat sensorer til så AV-løsningen tænder, når man som besøgende træder ind ad indgangspartiet. En meget essentiel feature, da det er meningen, at man som medarbejder eller gæst på Grundfos skal kunne komme rundt på egen hånd og se udstillingen. Det ville også være sådan at eksterne grupper, som eksempelvis skoleklasser, ville kunne få en rundtur hvis der rettes henvendelse til Grundfos. Der vil desuden være åbent for offentligheden den første weekend i hver måned.
Æstetik i højsædet
AV-arkitekt ved AVC Morten Boelskifte om løsningen:
”Æstetikken var meget højt prioriteret på denne sag. Der skulle være et match og en synkronisering mellem AV-løsningen og resten af udstillingen. Det gjorde at der blev brugt meget tid på, at vælge de helt rigtige produkter, og sørge for at de passede ind i det store billede.”
Han forsætter:
”Det er bedst eksemplificeret ved de stålplader, der projiceres på. Der blev lavet forskellige forsøg på hvordan lakeringen/malingen på pladerne ville påvirke billedet. Det skulle ikke ligne en traditionel skærm, det skulle være sådan, at når de står uden billede, at der stadig ville være en harmoni og ikke se ud som om der manglede noget.”
Tilfredshed over hele linjen
David Lynge Hein, Museum Curator ved Grundfos udtaler:
”Vi kunne hurtig mærke at AVC var med på vores idéer og var friske på at prøve nye ting. Vi i den historiske afdeling, som har stået for det her projekt, kan godt være lidt besværlige, fordi vi har mange skarpe holdninger og kreative idéer til, hvordan tingene skal være, men det var AVCs folk rigtig gode til at håndtere.”
Han forsætter:
”Vi har været meget tilfredse med forløbet, hver gang der har været noget, er der blevet taget hånd om det. Det er blevet nogle meget enkle og intuitive løsninger på brugersiden, hvilket er meget tilfredsstillende. Det er blevet gjort nemt for os at håndtere systemet.”
Han afslutter:
”Vi er meget tilfredse med løsningen og kommunikationen med AVC, hele forløbet har været forbilledligt.”