Aarhus Universitet – Streaming & optagelse
Skræddersyet streaming
Aarhus Universitet stod med et ønske om en streaming/optagelsesløsning til en række auditorer, så de studerende vil kunne følge med i undervisningen hjemmefra eller gense tidligere forelæsninger. Det var vigtigt for Århus Universitet, at det var brugervenligt for både underviserene og de studerende. Valget af videoplatform faldt på Panopto. Efter en del dialog og et udbud, blev AVC valgt til opgaven.
Se løsningen beskrevet i videoen her:
Forberedelse via app og Crestron-magi
Ideen var at underviseren via en app på telefonen eller PC’en skulle kunne forberede den optagelse man havde tænkt sig at lave. Et andet krav var at det skulle kunne styres fra selve auditoriet, det gøres blandt andet via videoproduktionssystemet Epiphan Pearl-mini som er kompatibelt med Panopto. I auditoriet sender man kommandoer via et Crestron-panel til Panopto, der sender dem videre til Pearl-mini, som starter eller stopper optagelsen alt efter hvad man har bedt den om.
Unik nøglekode med de tilknyttede valg
Man går ind på app’en, udviklet af AVC, og vælger hvor lang tid sessionen skal vare, hvad den skal hedde, om det skal livestreames, hvor i Pantopto det skal deles og så trykker man på opret nøgle – så genereres en unik 9-cifret nøgle, som man gemmer. Når man så skal undervise går man hen til Crestron-touchpanelet, hvor man trykker start og indtaster koden, bekræfter og går i gang. Skulle der være behov for at lave om på valgene om længden på optagelsen eller om hvor vidt det skal livestreames – kan du gøre det via touch-panelet hvor det endeligt bekræftes inden optagelsen går i gang.
Op til 4 forskellige videofeeds at vælge i mellem
Der er tre Aver PTZ kameraer, et der filmer venstre tavle, et der filmer højre og et der følger underviseren med speakertracking – samtidig er der et feed der viser underviserens PC, så de studerende kan følge med i en eventuel PowerPoint-præsentatione. Normalt skulle der noget redigering til at lave den helt rigtige video til brugeren, men her kan brugeren selv vælge mellem hvilket kamera brugeren ønsker at se, det gælder både hvis man ser videoen on-demand men også hvis det er et livestream.
Bjarke Rahbek, Projektleder, Cand. Polyt ved Aarhus Universitet, om løsningen:
“Der har været stor begejstring fra vores undervisere omkring brugervenligheden og kvaliteten af det der blev optaget.”
Han forsætter:
“Det har været meget gennemarbejdet det vi har modtaget fra AVC, lige fra tilbud, til eksekvering og aflevering. Der har været kvalificeret folk på fra start til slut – og ikke nikkedukker, men folk der har kunne give deres besyv med og generelt løfte kvaliteten af hele projektet.”
Han afslutter:
“Samarbejdet med AVC har været til stor intern glæde, de har været lynhurtige til at implementere ændringer når man har ønsket det, også på mere skæve tidspunkter.”
Crestron programmør fra AVC, Chris Slot, om projektet:
“Den store udfordring har været at få hardware, app og videoplatform til at tale sammen og det var et krav at det skulle integreres på de eksisterende Crestron systemer. Det at Crestron har så veludbygget et programmeringssprog, gjorde det muligt at udføre det i praksis. Især ser jeg det som en stor styrke, at kunden kunne få dette implementeret på såvel ældre som nye installationer.”
Funktionaliteter
• Streaming og optagelse af undervisning.
• Kontrol over hvilke kamera man ser fra.
• Visning af indholdet underviseren præsenterer fra.
Leverandører på opgaven
AVC (AVC DisplaySystem®)
AVer
Crestron
Panopto
Download
Hent vores case på Aarhus Universitet som pdf.